top of page

Biciklo je opet u modi, Nindža Kornjače na slobodi


Banja Luka postala industrijska zona. Zvuci mašina i bušilica imaju zadatak da danima zbunjuju građane kako bi oni mislili da se Grad nakon nepune dvije godine konačno pomjera sa mrtve tačke. Prostor oko Gradske uprave pretvoren je u industrijsku zonu, datumi za završetak projekata iz dana u dan se pomjeraju. Mladi gradonačelnik se vodi onom taktikom „od ponedjeljka“ ili onom „od početka narednog mjeseca“.



I tako dok se pomjeraju rokovi, iskopavaju se nove rupe, a one stare se pretvorile umjesto u fontane u otvorene kratere koji su probili sve rokove. Banja Luka dobila oblik izbušenog sira, a sada se čeka kada će Nindža Kornjače pretrčati centrom iz nekog otvorenog šahta. Ukoliko u centru sretnete Splintera, znajte da ide iz Žitopeke.


Majstor u sceniranju predstava je danas uspio pronaći adekvatan kadar, ali i prostor da se nakon nekoliko mjeseci opet fotografiše na biciklu. Nekada je ovo prevozno sredstvo koristio samo u toku predizborne kampanje, a danas Range roverom do Gradske uprave pa „zelenim biciklom“ kroz grad ili bar onaj dio kuda se može.


Konj nije bio bijel već zelen, ali je princ stigao u bijelom što se može vidjeti na friško objavljenim fotografijama. Mada, naš princ ima nekoliko stotina konja smještenih u motore skupocjenog voznog parka koji se nalazi u njegovom vlasništvu, a koje krije od očiju aparata za razliku od bicikla.


Da bi svjetlo za fotke bilo što bolje čak su se i stabla u centru grada posjekla da sjena od grana ne smeta fotografu. Po gradu se uveliko sve ruši kako bi centrala figura na slikama bila jedinstvena, samo da se ne zanese i ne završi u nekoj od svojih rupa.


Tekst je satiričnog karaktera


bottom of page