top of page

"BEZOBRAZNO I NEHUMANO" Građani pojedinih banjalučkih naselja na ovim vrućinama bez kapi vode

Mještanka Mišinog Hana kaže da je već u sedam ujutru vidjela da je slabiji pritisak vode.– Mislila sam da je to trenutno, pa nisam pravila nikakve rezerve, nadajući se da se na ovakvoj žegi ne može desiti da nekome voda satima bude uskraćena. Međutim, vode je skroz nestalo oko devet časova, ali nismo reagovali, misleći da će uskoro doći. Onda sam nazvala „Vodovod“, gdje su rekli da vodu očekujemo za sat i po – dva, da nešto ozračuju. Međutim, mi smo i dalje bez vode, evo skoro pet sati – kaže naša sagovrnica, koja je opet zvala pomenuto preduzeće.


– Da nisam sjedila, pala bih kad mi je rečeno da vode najvjerovatnije nećemo imati do ponedeljka i da ne kuburimo sa nestašicom samo mi, nego i Piskavica, Potkozarje i još neka područja. Razlog je, kako objašnjavaju, velika potrošnja u nižim zonama, odnosno u gradskim naseljima.


Čovjek sa kojim sam razgovarala je bio jako ljubazan, ali mi nije znao reći da li postoji način da se voda naizmjenično pušta po naseljima. Rekli su da smo mi još dobro prošli, da su neki bez vode od sinoć?! Nije mi jasno da ne postoji neko drugo rješenje, neka preraspodjela, pa da bar u jednom dijelu dana dobijemo vodu, makar na koji sat. Ili da su, kad su vidjeli da nivo drastično pada zbog povećane potrošnje, bar obavijestili građane kritičnih naselja da će vode nestati, pa da ljudi naprave rezerve bar za dan. Nije problem kupiti vodu za piće, ali ništa drugo ne možemo raditi. Non-stop gledamo u česmu i čekamo… Ovo je i bezobrazno i nehumano. Na ovim vrućinama bez kapi vode ostaviti brojna domaćinstva, to može da se desi samo kod nas – kaže ova Banjalučanka.

bottom of page