top of page

"Bezbjednost naše djece je ugrožena" Roditelji učenika banjalučke škole ogorčeni (FOTO)

Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“ u Banjaluci su ogorčeni zbog parkiranih automobila i haosa koji se svakodnevno stvara u školskom dvorištu.Dvorište kroz koje bi djeca trebalo veselo da skakuću i bezbrižno šetaju, pretvoreno je u parking, a od gužve koju stvaraju roditelji sa automobilima jedva da se može proći.


Majka učenika trećeg razreda, rekla je za Srpskainfo, da je kontaktirala školu više puta zbog ovog problema, ali da su joj rekli da čekaju katanac kojim će kapija školskog dvorišta biti zaključana, međutim sve je ostalo na tome.


– Svjesni smo da radnici škole moraju negdje da parkiraju svoje automobile, ali mi nisu jasni roditelji koji imaju potrebu da djecu dovezu do samog ulaza u školu – rekla je majka.


Roditelji ističu da ih najviše brine bezbjednost njihove djece za koju smatraju da je, u ovoj situaciji, ugrožena. Posebno su zabrinuti roditelji čija djeca idu u produženi boravak i dosta vremena provode u dvorištu i na terenima.


– Početkom školske godine, na roditeljskom sastanku, posebno nam je skrenuta pažnja na ovaj problem. Svim roditeljima je rečeno, da zbog bezbjednosti djece, automobile parkiraju izvan školskog dvorišta, ali očigledno mnogi to nisu shvatili ozbiljno – rekao je razočarano otac jednog učenika.bottom of page