top of page

Bezakonje u Gradskoj upravi se nastavlja; Stanivuković NEZAKONITO srušio "Krajišku kuću

Juče je došlo do rušenja "Krajiške kuće" u Banjaluci po naredbi Draška Stanivukovića i sve to bez građevinske dozvole. Legalan objekat, Krajiška kuća, srušen je potpuno nelegalno. Kao po običaju gradonačelnik je nastavio s rušenjem grada bez ikakve dozvole.

Da bi došlo do rušenja legalnog objekta potrebno je postojećim regulacionim planom predvidjeti objekat za rušenje, te da se za isti izda građevinska dozvola iz Odjeljenja za prostorno uređenje.


S obzirom da nije bilo nije bile izmjene regulacionog plana, postojećim regulacionim planom predvijeđeno je da se Krajiška kuća zadrži, te se kao takav ovaj objekat smatra legalnim.


Gradonačelnik je zanemario sve to i pristupio realizaciji sumanutog plana da u kružnoj raskrsnici napravi fontane i spomenik Tvrtku I Kotromaniću iako je opšte poznato da su pješaci najveći problem, odnosno najveći usporivači saobraćaja, te je novom izmjenom napravio saobraćajni kolaps na raskrsnici gdje je nekada bila Krajiška kuća.


Staru, legalnu Krajišku kuću gradonačelnik je srušio, i premjestio na novu adresu, Srpsku ulicu br.20. Pored toga što je sve ovo odradio nelegalno, uništio je i prihode domaćim proizvođačima koje su svoje proizvode prodavali u Krajiškoj kući, te na taj način uništio sve što nosi prefiks "KRAJIŠKO".


Gradonačalnik je nastavio s privatizacijom grada, a još jedan od primjera jeste i uništavanje Trga Krajine jer je sva dešavanja premjestio u park Mladen Stojanović.


Građani ogorčeni jer pored toga što radi sve mimo zakona, uništava i simbole Banjaluke i to sve po ličnom nahođenju sa sumnjivim ugovorima s izvođačima i bez potrebnih dozvola.


bottom of page