top of page

Besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi u UKC Republike Srpske

Od‌jeljenje za endokrinologiju UKC Republike Srpske i Udruženje endokrinologa i dijabeteologa Srpske i ove godine će tradicionalno obilježiti Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, koji predstavlja najveću svjetsku kampanju posvećenu podizanju svijesti društva o značaju dijabetesa.Svjetski dan borbe protiv dijabetesa na UKC-u obilježiće se u saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta u Banjaluci, a tema glasi "Upoznaj svoj rizik. Znaj svoj odgovor".


Iz UKC-a su naveli da će svim zainteresovanim građanima omogućiti besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska u Centralnom holu UKC-a (ulaz sa helidroma) 14. novembra 2023. godine (utorak) u periodu od 10 do 12 časova.


Svim zainteresovanim građanima će biti omogućeno:

· Mjerenje antropometrijskih parametara koji uključuju izračunavanje indeksa tjelesne mase i edukacije o pravilnoj ishrani,

· Еdukacija i savjetovanje od strane medicinskih stručnjaka - ljekara, medicinskih sestra - tehničara i studenata Medicinskog fakulteta u Banjaluci,

· Besplatna pod‌jela aparata za samokontrolu šećera u krvi, kao i drugog edukativnog materijala u vezi s ishranom, fizičkom aktivnosti, prevencijom od komplikacija i slično.
bottom of page