Besana noć za građane Stoca, mnogi jutro dočekali u automobilima

Sinoćnji zemljotres koji je snažno pogodio BiH osjetio se i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a s obzirom na to da je epicentar bio između Ljubinja i Stoca na tom području su pričinjenije materijalne štete, a u Stocu je potvrđena i prva žrtva kao i nekoliko povrijeđenih osoba.Građani Stoca noćas nisu spavali, ali to je slučaj i sa svim ostalim područjima u kojima su mještani panično i u strahu tražili sigurnije mjesto nakon snažnog podrhtavanja tla.


Zemljotres je trajao do 20 sekundi iako mnogi misle da je to bilo mnogo duže s obzirom na to da građani kažu da nikada nisu osjetili jače podrhtavanje tla.


U Stocu je sinoć preminula i 27-godišnja djevojka na čiju se kuću obrušila ogromna stijena. Zadobila je teške tjelesne povrede, prevezena u bolnicu u Mostar, ali uprkos velikim naporima ljekara da je održe u životu, mlada Stočanka je podlegla povredama.


Njeni roditelji i sestra su prošli sa lakšim tjelesnim povredama, a cijelo jutro se od stradale djevojke opraštaju mnogi koji su je poznavali, ali i oni koji nisu, ali saosjećaju sa porodicom.


Takođe, u Dom zdravlja Stolac su se javili brojni građani sa napadom panike, ali i oni koji su zadobili lakše tjelesne povrede.


Nakon sinoćnjeg snažnog uslijedio niz manjih zemljotresa, ali su građani Stoca takođe u 2:00 i 4:00 sata ujutro mogli osjetiti dva ponovo jača zemljotresa.


Pričinjene su materijalne štete koje se i dalje zbrajaju, ali prema prvim procjenama, one nisu velike te je uglavnom riječ o obrušavanju fasada.


Ljudi su u panici bježali iz domova i zgrada, a na ulicama je bio veliki broj okupljenih.


Mnogi su proveli noć u vozilima iz straha da se vrate u svoje domove.


U Ljubinju koji je takođe bio epicentar nije bilo povrijeđenih niti stradalih. Zemljotres takođe nije pričinio veliku materijalnu štetu, ali osim privatnih objekata, oštećenja su vidljiva i na zgradama Opšine i bolnice.