top of page

Bermudski trougao ili Banjalučki paralelogram?


Juče je svečano pušten u pogon novi saobraćajni režim u novoj, staroj, tačnije kružnoj, zapravo univerzalnoj... Mora se priznati do sad neviđenoj raskrsnici. Na društvenim mrežama vodi se prava polemika. Neki kažu da je kod "Kulture" najzeznutije, drugi tvrde da će se kod "Kaldrme" oko trice zakuvati, sve u svemu nada ostaje da revolucija neće odnijeti naše najbolje sinove.Pješacima se savjetuje ovih dana da obilaze potez od Kulture do tvrđave Kastel. Doduše neće imati ni razloga da navraćaju s obzirom da će Krajiška kuća biti kod Talije, a tamo za sada saobraćajna revolucija nije zalazila.


Rasprava se povela i oko saobraćajnih znakova na cesti...


Ko ima prvenstvo? Da li i zašto trokut stoji tu gdje stoji? Zašto je ova linija ovako iscrtana? Sve je jednostavnije dok se posmatra iz ptičije perspektive na Tviteru, ali u praksi, narodski rečeno - biće veselo.


S obzirom da nedjeljom neće biti većih gužvi, nadamo se... U ponedjeljak kacige, štitnike, i ostavite auta u garažama bar do naredne godine, brzo će to. Čim ispratimo Brenu lagano u auta, samo da ekipu zimske službe ne iznenadi smijeg pa ćemo umjesto Tvrtka u novom palalelogramu dobiti Snješka.Tekst je satiričnog karaktera.

bottom of page