Beograd spreman za biciklističku trku, sutra prva dionica

Prestonica Srbije spremna je za početak biciklističke trke Beograd - Banjaluka. Sutra će biti vožena prva od pet dionica, a u pitanju je ekipni hronometar. Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je da mu je drago što je trka zajednički projekat dva saveza i zahvalio se Biciklističkom savezu Srbije, kao i institucijama na podršci i uspješnoj saradnji.
"Ponosan sam što trka 16. put počinje iz Beograda. Nadamo se da će ova saradnja biti ovakva i u narednom periodu. Takmičari su došli iz svih krajeva svijeta i nadamo se dobrim trkama", poručio je Kuvalja.

Radomir Pavlović, predsjednik biciklističkog saveza Srbije rekao je da je trka Beograd-Banjaluka izuzetan sportski doživljaj jer, kako je ukazao, spaja jedan narod iz dvije države, dva bratska grada i ujedinjuje sportiste iz cijelog Balkana i svijeta.


"Na trci ovog ranga imamo učesnike sa svih kontinenata. Ovog puta krećemo sa nove lokacije, želimo da svi ostvare dobre rezultate i da ponesu najljepše uspomene. Vrijeme nam ide u prilog i sve je spremno za početak", rekao je Pavlović.


Jedan od onih koji je imao važnu ulogu u organizaciji same manifestacije je i šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.


"Ova manifestacija pored sportskog ima kulturni, turistički i privredni aspekt. Nama je čast što smo dio trke. Svi sportisti koji dolaze svih ovih godina nose sjajne utiske iz svih naših gradova i da to nije tako ova sigurna ne bi bila ono što danas jeste", poručio je Cicović.


Start hronometarske trke zakazan je za sutra u 17 časova.


Druga etapa na programu je u četvrtak kada će biciklisti bez zaustavljanja na graničnim prelazima proći dionicu od Obrenovca do Bijeljine. Potom ih očekuje najteža dio trke, od Bijeljine prema Vlasenici koja bi mogao da kaže mnogo toga i o konačnom plasmanu.