top of page

Bankovni izvod Trivićeve pokazao priliv novca iz tri evropske zemlje u vrijednosti od 845.350 evra?

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, na svoj austrijski bankovni račun u tri navrata dobila je ukupno 845.350 evra iz tri evropske države, piše portal Dijasporaportal.info.


Kako navodi Centralniportal.ba, ovom portalu su dostavljeni dokazi od strane izvora koji je želio da ostane anoniman zbog svoje bezbjednosti, a koji je, prema njegovim riječima, osjetio moralnu obavezu da javnost informiše o postupcima moguće buduće predsjednice Republike Srpske.


Kako piše ovaj portal, izvor je naglasio, s obzirom na prethodne navode o finansiranju predizborne kampanje Trivićeve od strane SAD, a koje je Trivićeva demantovala, izvor je želio da pokaže izvode bankovnih računa kojima je imao pristup od samog početka, a za koje javnost nikada prije nije saznala.


U svom pismenom obraćanju redakciji, izvor je priložio dokaz u vidu izvoda bankovnog računa, uz kratku poruku koju prenosimo u cjelini.


„Imao sam priliku da dođem u posjed svih dokaza koji upućuju na saradnju Jelene Trivić sa strancima. Nisam mislio da ću ovo ikada uraditi, ali vidjevši njena podsmijevanja i izmišljena demantovanja koja vrijeđaju svakog iole normalnog i školovanog čovjeka, dobio sam potrebu da uputim ljude u ono što i sam znam. Ne mogu da kažem da li je to moja sreća ili nesreća, ali želim da ovo izađe na vidjelo“, rekao je izvor Dijasporaportal.info.


Pojasnio je da je svjestan da ovim označava možda kraj sopstvene bankarske karijere, ali kako kaže, nije mogao da ostane nijem na ova dešavanja.


Prema njegovim riječima, Jelena Trivić je dobila priliv novca na svoj austrijski račun prvi put 4. jula 2022. godine u iznosu od 258.850 evra od strane njemačke firme ,,London Security + Protection Ltd”.


Već drugi priliv novčanih sredstava Trivićeva je primila 13. jula 2022. godine u iznosu od 325.000 evra od strane francuske firme ,,Intelligent Protection International Ltd”.


Ipak, ni tu nije bio kraj, te je tako Trivićeva, sudeći po izvodu iz banke, dobila i treći put novac, ovaj put od italijanske firme ,,Sicur System SrL” u iznosu od 261.500 evra, a konkretno navedenog datuma 27. jula ove godine.


Provjeravajući navode izvora, redakcija portala je došla do saznanja da su prve dvije navedene firme britanske ofšor kompanije, te da imaju dugu istoriju prikrivenog finansiranja. Naime, teško je ustanoviti stvarnog vlasnika, a kako podaci govore, ove kompanije je moguće otvoriti uz samo jednu funtu.


Sa ovim saznanjima, dovodi se u pitanje cjelokupan rad Trivićeve u toku predizborne kampanje, te je moguće povezati njenu bogatu predizbornu kampanju sa istinskom podrškom stranih finansijera.


Osim ovih saznanja, došli su i do informacije da je svaka transakcija pokrivena zasebnim ugovorima, a prema dostavljenim izvodima, Trivićeva je dana 23. avgusta podigla pozamašnu sumu novca u vrijednosti 350.000 evra, što dalje implicira da joj je na računima ostalo još 495.350 evra.


Redakcija Dijasporaportal.info ovim putem je prikazala sve dostavljene dokaze od strane izvora, te poručuje da će nastaviti svoje buduće istraživanje prateći ove navode.bottom of page