top of page

Banjalučki penzioneri hitno traže po 100 KM pomoći: Sa nama se ne treba igrati

Više od 40.000 banjalučkih penzionera traži da im hitno bude isplaćeno po 100 KM jednokratne pomoći, odnosno da bude ispoštovana odluka Skupštine grada Banjaluka kojom je ovo predviđeno, izjavio je danas predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović.



“Nekorektan je odnos gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića prema penzionerima, jer stopira isplatu. Bilo je rečeno da bi naknada trebalo da bude isplaćena u vidu potrošnje električne energije, ali penzioneri su izričiti da im po 100 KM bude uplaćeno na raučune”, rekao je novinarima Uletilović.


On je istakao da će penzioneri u narednih 10 do 15 dana organizovati masovniji skup na kome će biti riječi o isplati pomoći.


“Gradovi u našem okruženju pomažu penzionerima, samo Banjaluka to ne radi. Pomoć grada ne dobijamo ni prilikom smrti penzionera, što je nedopustivo. Sa nama se niko ne treba igrati, jer to nismo zaslužili”, dodao je Uletilović.


On kaže da će penzioneri još jednom zatražiti sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, iako do sada šest puta nije reagovao na njihove zahtjeve za razgovorima.

bottom of page