top of page

Banjalučka policija imala pune ruke posla: Hapšenja zbog droge i iznuđivanja

Banjalučka policija uhapsila je tri lica i oduzela kokain i marihuanu, a identifikovano je i lice koje je prijetnjama iznuđivalo novac.




Lice iz Banjaluke čiji su inicijali A.M. uhapšeno je u petak, 10. juna, nakon što je kontrolom automobila kojim je upravljalo, pronađen i oduzet kokain, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Istog dana uhapšena su i lica čiji su inicijali D.Đ. i B.M. iz Austrije, nakon što je lice D.Đ. neposredno prije legitimisanja odbacilo džoint. Kod lica B.M. pronađena je providna vrećica u kojoj se nalazila marihuana, koja je oduzeta.


O ovim događajima obaviješten je dežurni sudija Odjeljenja za prekršaje Osnovnog suda Banjaluka, koji je naložio da se uhapšenima uruče prekršajni nalozi.


Lice čiji su inicijali V.Š. prijavilo je u petak Policijskoj upravi Banjaluka da ga je od maja do dana prijave više puta telefonom pozivalo lice Đ.D. i još jedno muško lice koja su mu uz prijetnje iznudila 1.050 KM, te tražila da se uplati još 1.250 KM.


Operativnim radom policija je isti dan identifikovala lica Đ.D. i N.J. i u službenim prostorijama izvršila kriminalističku obradu nad Đ.D.


O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu sve potrebne radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela iznuda, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj.


bottom of page