top of page

Banjalučani nezadovoljni: Traže više kontejnera, problem postao vrlo ozbiljan


Da bi se riješio problem bacanja smeća oko kontejnera, potrebno je postavljanje više kontejnera, a pojedina naselja muku muče jer ih nemaju uopšte, saglasni su građani Banjaluke.



Građani ističu da su pojedina naselja bez kontejnera, a i u onim gdje ih ima oni su stari, dotrajali i veoma teško se otvaraju.


Kako je za “Nezavisne” kazala S.T., koja živi u banjalučkom naselju Borik, problem s kontejnerima je postao vrlo ozbiljan, a niko ne mari za to.


“U dijelu u kojem ja živim postoje četiri kontejnera koji su za više ulica i svi tu bacaju smeće, te su oni konstantno puni”, kazala je ova Banjalučanka.


Kako ističe, nemoguće je da ne bude smeća oko kontejnera, s obzirom na to koliko je stanovnika u toj ulici.


Nenad Novaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Centar 2, ističe za “Nezavisne novine” da oni na problem u vezi s kontejnerima ukazuju posljednjih godinu i po dana.


“Kontejneri su stari, a postoji i problem da neko svako veče premjesti kontejner na drugu poziciju”, navodi Novaković.


Prema njegovim riječima, ovaj problem, s kojim se suočavaju svi Banjalučani, posebna je priča koja zaslužuje skupštinsko zasjedanje.


“Veliki problem je u Lorkinom naselju, u kojem mještani uopšte nemaju kontejner za smeće, te moraju ići i bacati ga 500 metara od svoje ulice”, rekao je Novaković.


Kako je dodao, poslali su zahtjev Gradskoj upravi ali niko ništa do sada nije preduzeo.


Mladen Kajkut, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo 2, navodi da na području ove mjesne zajednica i te kako nedostaje kontejnera.


“Imamo problem jer su kontejneri koji su bili na određenim pozicijama premješteni, a neki su čak i uklonjeni”, navodi Kajkut.


Prema njegovim riječima, zahtjeve za postavljanje novih su poslali, ali za to niko ne mari.


“U toku ove godine poslali smo zahtjev Gradskoj upravi da nam omogući postavljanje više kontejnera, jer to neophodno”, rekao je Kajkut, dodajući da je na ovom području vrlo malo kontejnera.


Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, kazao je za “Nezavisne” da oni postavljaju po nalogu Odjeljenja za komunalne poslove.


“Odjeljenje za komunalne poslove postavlja, odnosno sklanja kontejnere onako kako oni procijene da trebaju ili ne trebaju”, rekao je Bajić.



bottom of page