Banjaluka: Vakcinacija taksista, slijede frizeri

Masovna vakcinacija, nastavljena je se širom Srpske. Ove sedmice u Banjaluci, protiv virusa korona vakcinišu se taksi prevoznici, a već od naredne sedmice, trebalo bi da počne i imunizacija frizera.Taksi prevoznici saglasni - nema dileme kada je riječ o vakcinaciji protiv virusa korona!


"Pored domaćih naših građana, vozimo i strance, iz tog razloga smo tražili da ne bi dobili neke od novih sojeva", rekao je Dragan Purišić, predstavnik taksi prevoznika u Banjaluci.


Ove sedmice, trebalo bi da bude vakcinisano oko 86 taksi prevoznika, a već od naredne sedmice, trebalo bi da počne i imunizacija frizera.


"Vakcinacija je dobro organizovana! Da svi samostalni privrednici mogu da se jave u Zanatsku komoru, da će brzo da traje i bez problema, zastoja. Pa vas molim, da to shvatimo ozbiljno, jer mi nemamo alternativu", naglasio je Јovan Bratić, direktor Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske.


Velikim odzivom za proces imunizacije, taksi prevoznici su pokazali odgovornost u očuvanju svog, ali i zdravlja svojih putnika. Između ostalog, vakcinacija protiv virusa korona, ima veliki značaj i za očuvanje i razvoj privrede!


"Pozdravljamo duštveno odgovorno ponašanje naših taksista, koji su došli danas da izvrše imunizaciju. Ovo je osjetljiva kategorija, jer su u svakodnevnom kontaktu sa građanima", naglasio je Željko Grebić, savjetnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.


Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, rekao je, da se najveća odgovornost u procesu imunizacije pokazuje organizovanim vakcinisanjem pojedinih grupa građana, u okviru udruženja ili kompanija.


"Imajući u vidu da pristupamo svim poslovnim zajednicama na isti način da omogućavamo i izbor same vakcine, ali takođe i termina kada da se vakcinišu. Pozivamo sve građane, preko Komore i Unije poslodavaca da iskoristimo povoljniju epidemiološku situaciju i pristupimo procesu vakcinacije", poručio je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.


Iz Instituta ističu i da do sada nisu imali prijavljenih poteškoća sa potvrdama o vakcinisanju, izdatih u Republici Srpskoj, pri prelasku graničnih prelaza.