top of page

Banjaluka umjesto prestonice kulture postala prestonica smeća; Stanivuković na tronu deponije(VIDEO)


I dok se Banjalukom uveliko osjete ljetni dani koji su pred nama, sa druge strane osjeti se i smrad koji odiše sa deponija i povećava rizik od zaraze. Smrad i hrpe smeća proširile su se na svakom koraku, što ozbiljno prijeti zdravlju i sigurnosti građana. Lokacija koja je postala sinonim za ovo ekološko ruglo je parking kod Gradskog mosta, gdje je deponija postala uobičajeni prizor.Mještani u ovom dijelu naselja ističu da ne pamte ovakvo katastrofalno stanje, te kako kažu razočarani su i uvrijeđeni od strane nadležnih organa koji nemaju sluha za njihove životne uslove.


“Ne sjećamo se kada je stanje bilo gore u našem naselju. Ovo je katastrofa, da smo toliko zanemareni. Gdje su mjere i inicijative koje bi trebale osigurati čist i uređen grad? Izgleda da nas ignorišu i ostavljaju da živimo u ovom haosu smeća i potencijalne zaraze. Naša sigurnost i zdravlje su ozbiljno ugroženi”, riječi su ogorčenih mještana.


Identična situacija sa deponijom smeća nalazi se i u naselju Priječani. Hrpe smeća, nabacane na kontejner i mimo njega, stvaraju očiglednu sliku nebrige za okolinu i zdravlje mještana. Ovaj porazni prizor dodatno pogađa građane koji su suočeni s posljedicama teškog zagađenja vazduha.Banjaluka, koja je nekada bila poznata po svojoj ljepoti i prestonici kulture, sada nosi titulu jednog od najzagađenijih gradova. Stanivuković, koji ne samo da je okrenuo leđa svojim obećanjima, već je svojim postupcima uveo sebe na tronu deponije.
bottom of page