Banjaluka: Sutra će u dva navrata biti zabranjen saobraćaj na brzoj cesti

Saobraćaj za sva motorna vozila na dionici magistralnog puta M-101, na dionici Međunarodni aerodrom Banjaluka – Laktaši – Klašnice – Glamočani, sutra će biti obustavljen za sva motorna vozila u dva navrata od po sat vremena.Saobraćaj se obustavlja zbog dolaska mađarskog premijera Viktora oRbana.


Najprije će biti obustavljen u vremenu od 11,00 do 12,00 časova, a potom i od 13,00 do 14,00 časova, odnosno u vremenu dolaska i povratka štićene ličnosti.


Iz MUP-a Srpske je saopšteno da se na predviđenoj trasi kretanja štićene ličnosti sutra u vremenu od 10,30 do 15,00 časova zabranjuje saobraćaj za teretna vozila teža od 7,5 tona ukupne mase.


"Takođe, 06.11.2021. godine od 10,30 do 15,00 časova zabranjuje se prevoz eksplozivnoh materija u drumskom saobraćaju na području opštine Laktaši. Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz ekspolzivnih materija", dodje se u saopštenju.


Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti na trasi kretanja štićene ličnosti i na području opštine Laktaši u navedenim terminima zabranjena upotreba dronova.