top of page

Banjaluka suočena s deponijom u srcu grada; Zabrinutost među građanima raste (FOTO)


Grad Banjaluka, nekada poznat po svom šarmu i ljepoti, ponovo vodi bitku sa pojavom deponije koja izaziva bijes i nezadovoljstvo među građanima. Hrpa smeća, stari namještaj i bačene knjige sada su postali svakodnevni prizor, praćeni nesnosnim smradom i čak fizičkim opasnostima.Takva jedna slika rugla koja se nalazi u strogom centru grada, na jednom banjalučkom parkingu, pristigla je na adresu našeg portala.


Među hrpom smeća, jedan komad lima izaziva posebnu zabrinutost među građanima, jer predstavlja stvarnu fizičku prijetnju, koja može ozbiljno povrijediti nekoga od prolaznika."Ovo je sramota! Kako se usuđuju nazivati sebe nadležnima, a dopustiti da naš grad postane divlja deponija? Hrpa smeća, stari namještaj i komad lima koji visi kao mač nad našim glavama - to je njihova ideja estetike?“, ljutito se pitaju građani.


Ono što je posebno razočaravajuće jeste činjenica da gradonačelnik, koji bi trebao biti glas naroda, nastavlja se hvaliti estetikom i uređenjem grada, dok očiti problemi ostaju nesavladani.

bottom of page