Banjaluka: Punktovi za vakcinaciju i u seoskim i prigradskim ambulantama

Banjalučki Dom zdravlja od danas otvara nove punktove za vakcinaciju u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine, pored dosadašnjeg punkta u hali Banjalučkog velesajma.


Danas se vrši vakcinacija protiv kovida-19 za sve zainteresovane osobe koje su registrovane u ambulantama porodične medicine Dragočaj, Potkozarje, Verići i Piskavica, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.


Prema rasporedu rada novih punktova u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine, sutra će se vakcinacija vršiti u ambulanti porodične medicine Zalužani, u srijedu 28. jula u ambulantama porodične medicine Srpske Toplice, Krupa na Vrbasu, Bočac i Karanovac.


U četvrtak, 29. jula, vakcinacija će se vršiti u ambulantama porodične ambulante Motike i Mišin Han, a u petak, 30. jula u ambulantama porodične medicine Česma, Vrbanja, Borkovići i Bronzani Majdan.


Direktor Doma zdravlja u Banjaluci Nevena Todorović sutra će posjetiti novootvoreni punkt za vakcinaciju u ambulanti porodične medicine u Zalužanima gdje će obavljati preglede lica prijavljenih za vakcinaciju.


Iz Doma zdravlja mole građane iz banjalučkih naselja da ubuduće kontaktiraju svoje timove porodične medicine da bi najavili termin.


Napomenuli su da će i pored navedenih punktova i dalje biti otvoren punkt u hali Banjalučkog velesajma tako da će građani imati priliku da se vakcinišu na obje lokacije.

Raspored vakcinacije u hali Banjalučkog velesajma biće dostupan na zvaničnoj internet stranici i na Fejsbuk stranici Doma zdravlja.


,,Shodno Zaključku o potrebi za ubrzavanjem procesa vakcinacije protiv kovida-19 u Republici Srpskoj donesenim od Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade Republike Srpske 7. jula `Dom zdravlja` u Banjaluci je pristupio formiranju novih punktova za vakcinaciju protiv kovida-19, s ciljem da se olakša i ubrza proces masovne imunizacije’’, navodi se u saopštenju.


Autor: Srna