top of page

Banjaluka puna “kao šibica”: Duh praznika “zaposjeo srce grada” FOTO

Banjaluka je danas “puna kao šibica”. Bukvalno! U “srce grada” kao da se slilo “more ljudi”. Ni ne čudi to s obzirom da je u toku priprema za doček Nove 2023. godine, a na Trgu Krajine ogranizovana je i proslava za dječicu.Roditelji sa svojim mališanima došli su da uživaju u bogatom programu i sadržaju za najmlađe… Igra, pjesmice, recitacije… Tobogani, autići, ringišpil, kokice, baloni… Nema čega nema, za potpun ugođaj najmlsđih. I stariji su našli “momente” za sebe… Kafići su skoro pa prepuni… Popularno šetalište “ugostilo je” i trubače, ulične svirače. Muzike i veselja ne nedostaje… Ljudi su sređeni na nasmijani, poneko i zastane da ubaci neku marku sviračima koji gradu danas daju savršen ugođaj. Uhvatio se i red kod “bube” ispred Gradske uprave.


Prave se divne fotke za uspomenu i dugo sjećanje. Dan sunčan i topao… Temperatura visoko u plusu… Oko 13 stepeni. Za one koji ne vole zimu i snijeg, ovo je doček kao iz snova. Ipak, ono što i danas nervira jesu gužve, posebno u saobraćaju. Do mjesta na parkingu mnogo je teško. Kružićete tamo-ovamo 15-20 minuta. Ako imate sreće naći ćete mjesto… Neko će se možda okrenuti i otići… Ko zna.


“Kakav dan. Baš je vruće. Kao da nije Nova godina. Ove gužve u saobraćaju ubijaju u pojam”, samo su neki komentari prolaznika.


Podsjećanja radi, za doček Nove godine na Trgu u Banjaluci večeras pjevaju Goca Tržan, grupa Legende i Regina.

bottom of page