top of page

Banjaluka: Primopredaje ambulantnih vozila, dar Narodne Republike Koreje

U Banjaluci je danas izvršena primopredaja tri ambulantna vozila koje je za zdravstvene ustanove u BiH donirala Јužna Koreja s ciljem pobošljanja kvaliteta zdravstvenih usluga.Vrijednost vozila je 223.568 dolara, a namijenjena su bolnici u Gradišci, kantonalnoj bolnici "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, te zdravstvenom centru Brčko, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

 

Zamjenik ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Marijana Mojić zahvalila je Јužnoj Koreji za donaciju, ističući dosadašnju uspješnu saradnju dvije zemlje.

 

- Primopredaja ambulantnih vozila danas predstavlja simbol saradnje između naše dvije zemlje i jasan pokazatelj odlučnosti da zajedno radimo na unapređenju kvaliteta života stanovnika BiH - istakla je Mojićeva.

 

Primopredaji su prisustvovali i pomoćnik ministra u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović, ministar zdravstva Federacije BiH Nediljko Rimac i šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Asmir Mujanović.

bottom of page