top of page

Banjaluka poplave dočekuje začepljenim šahtovima (FOTO)

Obilne kišne padavine i nevrijeme najavljuju se i narednih dana, a kišne padavine već su prouzrokovale probleme na banjalučkim ulicama. U centru grada, u novoobnovljenoj glavnoj ulici Kralja Petra I Karađorđevića ispred Boske, šaht je začepljen. Posao nije urađen kako treba i po glavnoj ulici se slivaju otpadne vode. Građani negoduju jer se na ulicu izliva i kanalizacija.



„Kad je ovako u centru grada, koji je prioritet u ulaganjima nove sad već stare gradske uprave, šta da očekujemo mi koji smo u perifernim mjesnim zajednicama, na koje je ista administracija poodavno zaboravila i kojih nema niti u budžetu Grada niti u redovnim održavanjima, kaže za naš portal predsjednik savjeta jedne od, kako kaže, zaboravljenih mjesnih zajednica.


Dodaje, jedino im svima preostaje da gledaju u nebo i mole se Svevišnjem.


Podsjećamo, održavanje kanalizacije i šahtova je u nadležnosti Vodovoda koji tu uslugu debelo naplaćuju od građana. Na pomenutoj lokaciji se intervenisalo prije dva dana, ali nemile scene se ponavljaju jer su kanali puni prljavštine, pa će svaka obilnija kiša uzrokovati začepljenje šahtova i izlivanje kroz njih.



bottom of page