top of page

Banjaluka pokazala humanu stranu: Spremno 1.000 paketića za mališane na Kosmetu


Banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji obradovaće i ove godine sa više od 1.000 paketića srpske mališane na Kosmetu, a petoro djece će dobiti po 400 evra u vidu stipendije koje je obezbijedio penzioner iz Republike Srpske koji želi biti anoniman, rekao je Srni predsjednik Odbora Milorad Arlov.Arlov je istakao da je ovaj poseban i veliki dobrotvor od maja 2016. godine donirao 42.000 evra ličnih sredstava srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji.


On je napomenuo da su veliki broj novogodišnjih paketića, koji će biti podijeljeni od 27. do 30. decembra, obezbijedili zahvaljujući humanitarnoj akciji Odbora “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji” u 65 osnovnih i srednjih škola u kojoj je učestvovalo oko 40.000 učenika.


Arlov je napomenuo da će paketiće i poklone dobiti djeca iz Župča u Zubinom Potoku, Banjske i Žerovnice iz Zvečana, Banje, Suvog Grla, Crkoleža iz Srbice, Vidanje iz Kline, manje osnovne škole iz Kosovske Kamenice i Novog Brda, Lepine iz Gračanice, kao i djeca na pedijatriji u KBC Kosovska Mitrovica.


On je naveo da su škole i učenici iz Srpske sakupili sredstva i za opremanje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me”.


“Akcija koja je predviđena do 31. decembra, biće produžena do 31. januara i završiće se zajedno sa humanitarnom akcijom `U mjesecu darivanja, slava i praštanja opremimo Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici` kada će biti aktivan humanitarni broj `M:tela` 1412 koji će biti aktivan od 1. do 31. januara”, rekao je Arlov.

Comments


bottom of page