Banjaluka: Pogledajte obustave u saobraćaju i koji objekti ne rade

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, u Banjaluci su danas i sutra na snazi izmjene u saobraćaju i privremena zabrana rada pojedinim ugostiteljskim objektima.Na teritoriji grada danas i sutra biće potpuno obustavljen saobraćaj na određenim saobraćajnicama, povodom proslave Dana Republike Srpske.


Danas od 9.30 časova do 10.40 časova saobraćaj će biti obustavljen u Aleji Svetog Save od raskrsnice sa Ulicom Gundulićeva do raskrsnice iste ulice sa Bulevarom srpske vojske.


Saobraćaj će biti obustavljen od 10.30 do 12.00 časova u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.


- Saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice iste ulice sa Ulicom olimpijskih pobjednika, Kninska ulica, Ulica Marije Bursać od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom, i Ulica Milana Tepića od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom, od 11.00 časova do potrebe - saopšteno je iz MUP-a.


Saobraćaj u Aleji Svetog Save, na dijelu od Gundulićeve do Bulevara srpske vojske biće obustavljen od 16.00 časova pa nadalje do potrebe.


U nedjelju, 9. januara saobraćaj će biti obustavljen od 7.00 časova do potrebe u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice iste ulice sa Alejom Svetog Save.


- Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice iste ulice sa Ulicom olimpijskih pobjednika do Ulice Trive Amelice, Kninska ulica, Ulica Marije Bursać od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom i Ulica Milana Tepića do raskrsnice sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom, biće obustavljena za saobraćaj u vremenu od 10.00 časova do potrebe - navodi se u saopštenju.


Saobraćaj će biti obustavljen od 10.00 časova do potrebe u Ulici olimpijskih pobjednika na dijelu od Gundulićeve do Ulice 1. krajiškog korpusa.


U saopštenju MUP-a se navodi da će saobraćaj biti obustavljen i u Aleji Svetog Save na dijelu od Ulice vladike Platona do Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića i u Ulici Vuka Karadžića na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Vidovdanske ulice od 10.00 časova do potrebe.


Privremena zabrana rada ugostiteljskih objekata

Na području grada danas i sutra privremeno će biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata te točenje alkoholnih pića, kako bi se obezbijedila nesmetana proslava 9. januara - Dana Republike, a naredba je donesena na zahtjev MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.


Danas od 16.00 do 21.00 čas privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u Aleji Svetog Save - Džoni, Dionis - IЈ i Aleja.


U navedenom vremenu privremeno je zabranjeno točenje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima smještenim na širem prostoru oko Sportske dvorane Borik - u Aleji Svetog Save te ulicama Branka Ćopića, Miše Stupara, Akademika Јovana Surutke i Gundulićevoj.


U nedjelju, 9. januara od 7.00 do 15.00 časova privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića - Manja, Helti Palas i Balkon.


Privremeno se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata i na prostoru Trga Krajine i to Siti, Agape, Đus bar, Sinema kafe, La nostra picerija te ugostiteljski objekat na prostoru Parka "Petar Kočić" - Staklenac i u Јevrejskoj ulici Dolče vita.


U nedjelju se privremeno zabranjuje točenje alkoholnih pića u svim ugostiteljskim objektima u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića - od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana, Vidovdanska, Bana Milosavljevića, Srpska, Vladike Platona, Ive Lole Ribara, Gajeva, Marije Bursać, Kninska, Јevrejska, Veselina Masleše, Trg srpskih junaka, Kralja Alfonsa trinaestog i Nikole Tesle.


Iz Gradske uprave navode da će kontrolu izvršenja naredbe vršiti Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Gradske uprave, uz asistenciju pripadnika MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Banjaluka.