top of page

Banjaluka obilježava krsnu slavu


Banjaluka danas obilježava krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan, u duhu tradicije i uz bogat kulturno-umjetnički program.U Sabornom hramu Hrista Spasitelja biće služena sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača.


Potom je planirana spasovdanska litija oko Sabornog hrama.


Iz Gradske uprave navode da će i ove godine u večernjim časovima biti priređen poseban program pod nazivom "Spasovdansko veče-slava kroz tradiciju".


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku građanima i rukovodstvu grada, naglasivši da je Banjaluka opravdano stekla status administrativnog, turističkog, sportskog i kulturnog centra, čiji dalji napredak svakodnevno treba razvijati na opštu društvenu korist svih njenih građana.


Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da će najveći grad Srpske, zajedno sa republičkim institucijama, iskoristiti sve potencijale i resurse i nastaviti putem razvoja, na dobrobit i zadovoljstvo njenih stanovnika i Republike Srpske.


Spasovdan je krsna slava i opština Nevesinje i Istočno Novo Sarajevo.

bottom of page