,,Banjaluka nikad nije bila prljavija"

,,Banjaluka nikad nije bila prljavija", rečenica je koja se najčešće čuje u najvećem gradu Srpske.


Neredovno odvoženje smeća, opalo lišće koje je užasno klizavo i izgleda kao blato. Oboreni saobraćajni znakovi koji tako stoje danima, slika je Banjaluke.


Od promjena i novog gradonačelnika, grad je dobio samo nove deponije smeća i prljave ulice.


Trotoari su neprohodni, smeće se ne odvozi danima, šta gdje padne, tu i ostaje. Zbog neredovnog odvoza smeća, mještani ulice Prvog krajiškog korpusa i ulice Stepe Stepanovića strahuju za svoje zdravlje. Deponije koje su stvorene zbog nemara, sa sobom su donijele nesnosan smrad i pacove.
Dok gradonačelnik gleda širu sliku Banjaluke i po evropskim gradovima priča o njenom prosperitetu i ljepoti, uža slika je prljava, neprohodna i opasna.


Grad kandidat za prijestonicu kulture u godinu dana doživio je potpuni sunovrat i obračun gradonačelnika sa skupštinom. Prikupljanje poena na račun prljavih ulica zbog kojih gradonačelnik upire prst u druge, dovodi Banjalučane do ludila.


U prljavoj politici Stanivukovića prirodno je da i ulice budu prljave, a da na račun svega on bude žrtva, veća i od svih Banjalučana koji gaze blato na putu do posla ili škole.