top of page

Banjaluka nastavlja borbu protiv korone: Počela imunizacija četvrtom dozom vakcine

JZU „Dom zdravlja“ obavještava korisnike usluga da je započela vakcinacija drugom buster dozom protiv virusa Kovid – 19, saopšteno je iz Gradske uprave.



“Prema Privremenim preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske vakcinacija četvrtom dozom se preporučuje za prioritetne grupe stanovništva, među kojima su zdravstveni radnici, štićenici i osoblje u ustanovama za dugotrajnu njegu, starije odrasle osobe (preko 60 godina starosti), trudnice i druge grupe pacijenata pod visokim rizikom od dobijanja teškog oblika Kovid-19 bolesti”, navode iz Doma zdravlja.


Navode kako druga buster doza, odnosno četvrta doza vakcine protiv virusa Kovid 19 može se primjenjivati kod osoba kod kojih je od davanja treće doze prošlo tri do šest mjeseci.


“Vakcinacija protiv Kovid 19 u našoj ustanovi se obavlja na vakcinalnom punktu u prostorijama Higijensko – epidemiološke službe na lokalitetu Poliklinika (suteren) svakim radnim danom u periodu od 8.00 do 15.00 časova, osim srijede kada je radno vrijeme od 12.00 do 19.00 časova. Dostupne su vakcine Fajzer i Sinofarm”, dodaju u saopštenju.


Poručuju kako informacije vezane za vakcinaciju protiv korona virusa naši sugrađani mogu dobiti na broj telefona 051/ 247 -368 svakim radnim danom u periodu od 07.00 do 15.00 časova.

bottom of page