Banjaluka kao usputna stanica: Nakon pola godine Stanivuković bi na novu funkciju?
Što počne - ne završi. Što obeća - ne ispuni. Ovako bi se najkraće mogla opisati politička karijera Draška Stanivukovića i njegov mandat na čelu Banjaluke.


Grad bez podjela, ekspertska gradska uprava, izgradnja opšte bolnice, neradna nedjelja, samo su neka od obećanja koje je tadašnji narodni poslanik dao kako bi se dokopao vlasti u Banjaluci. Nakon šest mjeseci na čelu najvećeg grada u Srpskoj, Stanivuković ne samo da je zanemario svoja obećanje, nego čini se da će zanemariti i mandat koji je dobio od građana.


Vođen praksom da ne mari za volju građana koji ga izaberu na pozicije, prvo gradskog odbornika, pa narodnog poslanika, gradonačelnik Banjaluke, iako to (još) neće da prizna, krenuo je u lov na "veću" poziciju.


Sa svojim stranačkim kolegama već je krenuo u kampanju za naredne izbore, na kojima će Stanivuković, vrlo izvjesno biti kandidat za jednu od dvije pozcije (Predsjednik Republike Srpske ili srpski član Predsjedništva BiH). Iako PDP i ostatak opozicije, imena kandidata najavljuju za oktobar, svima je jasno da će Stanivuković pokušati da se "riješi" mandata koji su mu dali Banjalučani.


"Ono što Banjalučani vide jeste da nema gradonačelnika. Nemamo ništa protiv da vodiš kampanju i obilaziš Republiku Srpsku, ali ono protiv čega itekako imamo šta protiv jeste da Banjaluka bude usputna stanica", poručeno je gradonačelniku iz SNSD-a.


Od grada koji je bio kandidat za evropsku prestonicu kulture, Banjaluka je postala sredina u kojoj je trava do pojasa, zmije i miševi se slobodno kreću centrom grada, radnici Gradske uprave se žale na mobing, a gradonačelnik se "žali" Ustavnom sudu na amandmane kojima se trebaju nagraditi heroji današnjice - medicinski radnici.


Ipak ono što ne propušta jeste da se namjesti za dobru forografiju i ličnu promociju pogotovo na društvenim mrežama. Broj slika Stanivukovića pokrenuo je i zanimljviu anketu na društvenim mrežama u kojoj su korisnici odgovarali na pitanje "Šta je najslikanije na svijetu?". Ne treba da čude ponuđeni odgovori:


- Kineski zid


- Piramide


- Draško Stanivuković


Koliko Stanivuković radi samo na ličnoj promociji, a zanemaruje i Grad i opšti interes građana, ukazao je i njegov nekadašnji "sabora" iz Narodne skupštine. Nebojša Vukanović, koji takođe ne bježi od ideje da bude kandidat opozicije na narednim izborima, nije štedio riječi kada je napao gradonačelnika Banjaluke. On je tada rekao da je Stanivuković zaboravio i zapostavio svoje saradnike, da bi skakao sa funkcije na funkciju, te da ga smatra drugoligašem iako je kako kaže Vukanović "dosta učinio za pobjedu opozicije u Banjaluci".