top of page

Banjaluka ima viceprvaka svijeta: Pavle osvojio srebro na SP

Karatista banjalučke Energije i reprezentacije BiH Pavle Dujaković osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Konji (Turska) u konkureniji mlađih seniora, što predstavlja istorijski rezultat za banjalučki sport i bh. karate uopšte.
Mladi Banjalučanin je u današnjem velikom finalu u kategoriji do 60 kg poražen od raspoloženog Azerbejdžanca Aminagu Guliševa koji se okitio zlatnom medaljom.


Inače, Dujaković je medalju osigurao već u petak kada je pomeo konkurenciju ostvarivši pet pobjeda. Tada su redom padali predstavnici Njemačke, Crne Gore, Japana, Irana i Egipta. Tako je Pavle samo opravdao epitet jednog od najboljih karatista svijeta nakon što je ovog septembra izbio na prvo mjestu na svjetskoj rang listi u kategoriji do 60 kilograma.


Veliki dan banjalučkog karatea upotpunio je juče Luka Pejić. Član Energije se u subotu u Turskoj gdje se podsjetimo održava SP za kadete, juniore i mlađe seniore okitio bronzanom medaljom u konkurenciji juniora (-63 kg). U borbi za odličje savladao je Crnogorca Ognjena Bjelajca.

Yorumlar


bottom of page