Banjaluka ili prašuma?

Već mjesecima aktuelni problem grada Banjaluke je nepokošena trava, koja je svakim danom sve veća. Na mnogim mjestim, trava je izrasla toliko da podsjeća na filmske scene iz prašuma.Brojni Banjalučani žalili su se prethodnih dana na društvenim mrežama na nepokošenu travu u naseljima, a vlasnici kućnih ljubimaca na veliki broj krpelja, koji vrebaju iz svake livade ili zelene površine,a od sada nova i nimalo bezazlena opasnost postale su zmije.

Stanivuković i dalje ne čini ništa po pitanju trave, koja je u mnogim naseljima izrasla iznad pojasa.


U domovima zdravlja širom Republike Srpske vlada nestašica seruma protiv ugriza zmije, a s obzirom na to da je vrijeme zmija, kada ih češće viđamo i susrećemo, sigurno je da građani treba dodatno da budu oprezni.


„Kako ja ovdje da živim? Na šta ovo liči ljudi moji? Da li nam se i divlje životinje trebaju doseliti ovdje, a mi da se iselimo, jer su ovo uslovi za divaljač, a ne za narod i malu djecu“, rekao je uznemireno jedan od stanara iz Borika.
Na mnogim mjestima promjena nema, osim vegetacije, koja sve više buja. Građani se ne smiju slobodno kretati u svojim dvorištim iz straha da bi njih ili nekoga od djece mogla ugristi zmija.


„Najviše se bojim za unuke. Oni su svaki dan ispred zgrade. Od skoro ih i ne puštamo vani bez nadzora. Ne znam šta se više čeka s košenjem. Od kako živim ovdje, ovo nisam doživjela“, rekla je uplašena stanarka u Boriku.


Stanivuković i dalje ne čini ništa po pitanju ovog problema. Ulicu i parking ispred zgrada u Boriku prekrili su trava i žbunje, koji predstavljaju još samo jedno ruglo onih koji ne rade svoj posao onako kako bi trebalo.