Banjaluka: Dobar odziv za vakcinaciju

Iz banjalučkog Doma zdravlja ističu da je dobar odziv stanovnika za vakcinaciju protiv virusa korona koja se održava već drugi dan u okviru "Otvorenih vrata" na Banjalučkom velesajmu, odnosno bez prethodnog zakazivanja.


Pomoćnik direktora za medicinska pitanja banjalučkog Doma zdravlja Mirela Kasabašić izjavila je Srni da riječ o vakcinaciji prvim dozama vakcina Astra Zeneka i Sputnjik, ali da je najviše zainteresovanih za vakcinu Fajzer.


,,Јuče su bila "Otvorena vrata" za vakcinu Fajzer i bio je jako veliki odziv građana, kojih je ostalo i nakon završetka rada vakcinalnog punkta. Vjerujem da će svi oni koji juče nisu stigli da se vakcinišu Fajzerom to uraditi sutra nakon 14.00 časova, kada je na programu imunizacija tom vakcinom’’, rekla je Kasabašićeva.


Ona je navela da je u ovoj raspodjeli dostavljeno ukupno 1.080 doza vakcina Fajzer, dok ostalih ima u većim količinama, te da će, s obzirom na iskazano interesovanje, sutra biti podijeljene i preostale količine Fajzera.


,,Ostao nam je određeni broj građana koji žele Fajzer vakcinu, koju smo dobili u ponedjeljak’’, dodala je Kasabašićeva.


U okviru "Otvorenih vrata" sutra je na Banjalučkom velesajmu vakcinacija od 14.00 do 19.00 časova vakcinama Fajzer i Astra Zeneka za građane koji se, bez prethodnog zakazivanja žele vakcinisati.