Banjalučkoj pivari dodijeljena plaketa za odgovornog poreskog obveznika

U okviru aktivnosti na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske 2022-2024 Unija udruženja poslodavaca RS u saradnji sa Vladom Republike Srpske i uz podršku EU organizovala je poslovnu konferenciju “Izazovi i budućnost poslovanja”.


U okviru ove manifestacije uručene su i plakete za kompanije koje se ističu kao najbolji poreski obaveznici, tako da je Banjalučkoj pivari uručena plaketa za odgovornog poreskog obveznika.


,,Drago nam je što Vlada RS i Unija poslodavaca prepoznaju značaj plaćanja poreza i posebno značaj domaćih firmi koje su nosilac ekonomskog razvoja svake zemlje. Protekle dvije godine su bile teške, ali i u uslovima pandemije i ekonomskih kriza je veoma bitno da se porez uplaćuje, jer obezbjeđuje normalno funkcionisanje države.


Banjalučka pivara je, u proteklom periodu, uspjela da ostvari bolji finansijski rezultat nego što je bio 2019. godine. Sačuvali smo radna mjesta i plate, uveli nove proizvode u asortiman, osvježili dizajn Nektara i postali veoma značajna pivara na velikom tržištu Srbije sa rastom izvoza od 235 odsto u ovoj godini", izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor Banjalučke pivare.


Banjalučka pivara je jedna od najvećih prehrambenih kompanija u RS. U želji da svoje poslovanje usmjeri prema željama svojih potrošača, u ovoj godini je predstavljen i novog izgleda “Nektar” piva, kao i popularnih radlera - „Nektar limuna“ i „Nektar grejpa“, kao i novo svjetlo pivo pod nazivom “Baraba”.


U ovoj kompaniji ističu da i u narednoj godini pripremaju da uvedu novitete u poslovanje i time unaprijede svoj rad.