Banjalučko studentsko pozorište dobilo poziv za "Zlatni vitez" u Moskvi

Banjalučko studentsko pozorište dobilo je poziv za učešće u zvaničnoj konkurenciji na prestižnom međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatni vitez" koji se ove godine održava od 21. novembra u Moskvi.


Poziv za diplomsku predstavu Nadežde Kostić "Nakon predstave", autora Zorana Kostića, u režiji Јelene Trepetove Kostić potpisao je glumac i reditelj Nikolaj Burljajev, direktor Festivala "Zlatni vitez". Festivalska predstava Banjalučkog studentskog pozorišta biće izvedena 24. novembra 2021. godine na sceni Ruske akademije dramskih umjetnosti.


Delegaciju Studentskog pozorišta u Moskvi predvodiće pozorišni režiser Aleksandar Pejaković kao direktor festivala "Kestenburg" i predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta koji će pored učešća na "Zlatnom vitezu" posjetiti i Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.


,,Ovo je četvrta posjeta predstavnika uprave Banjalučkog studentskog pozorišta Moskvi, što pokazuje opredijeljenost BSP-a ka jačem okupljanju studenata Srpske i Rusije. Podršku našem odlasku pored Predstavništva RS u Srbiji pružiće i Predstavništvo Srpske u Ruskoj Federaciji što je odličan znak prijateljstva'', rekao je Pejaković.