top of page

"Banjalučki Vodovod neće moći izgurati ovu godinu"

Bivši direktor banjalučkog Vodovoda Zoran Popović na 16. redovnoj sjednici Skupštine Grada rekao je da je trenutna situacija u ovom gradskom preduzeću katastrofalna te isto neće uspjeti izgurati ovu godinu."Nova uprava Vodovoda ne posluje kako treba, prihodi su manji za milion maraka. Vi morate tražiti načine da povećate prihode i ja sam to radio non stop. Vi za prva četiri mjeseca rada imate prihode manje za 150.000KM u odnosu na prošlu godinu koja je bila djelom zahvaćena koronom i pretprošla koja je cijela bila u koroni", rekao je Popović.


On je priložio i izvještaj sa berze koji potvrđuje gubitke Vodovoda.


"Trebate zapošljavati ljude, u redu, ja sam ih i smanjivao, ali ne trebate zapošljavati ljude koji tamo ništa ne rade. Ne možete izgurati ovu godinu, nećete moći. Imaćete povećanje struje 800.000, a ne 500.000. Imate milion i 200 naknade, a tu dolazi i povećanje naknada za ovih 50 ljudi koje ste zaposlili, svaki mjesec 60.000KM. To je skoro 3 miliona maraka i to nećete postići i uz sam kredit", kategoričan je Popović.


Popović se osvrnuo i na namještaj i tehničku opremu koju je Stanivuković demonstrativno iznio u Gradskoj upravi i napravio izložbu te tom prilikom nije bio ni upućen o kojoj opremi se radi te je nosače za hlor gradonačelnik nazvao točkićima.


"Nabavna cijena tih nosača je 700 dolara i isti su uvezeni iz Amerike. Možete imati problem za iznošenje te laži jer vas neko iz iste te Amerike može tužiti", rekao je Popović Stanivukoviću.

bottom of page