top of page

Banjalučki ugostitelji prijete bojkotom „Zimzobala“

Banjalučki ugostitelji koji su iznajmili kućice za „Zimzobal“, a koji u sklopu programa proslave Nove godine priprema Grad Banjaluka, najavljuju bojkot te manifestacije ako gradska vlast ne vrati održavanje novogodišnjih koncerata na Trg Krajine, saznaje CAPITAL.

kao i „Zimzobal“ samo sa drugim nazivom izmještan iz centra grada u sam park „Mladen Stojanović“.


I njegov kolega Goran Stanivuković smatra da se proslava Nove godine treba održavati na jednom mjestu.


„Platili smo zakup i to je mnogo novca za razdvajanje u dvije manifestacije“, rekao je Stanivuković za CAPITAL i dodao da su prije nekoliko dana saznali da se mijenja lokacija za koncerte.


Kao i prethodni sagovornici i Stanivuković je potvrdio da je zakupio kućicu, jer je mislio da će koncerti biti održani u centru grada.


Interesantno je da je jedan od potpisnika dopisa i odbornik ujedinjene Srpske Milenko Rosić koji se bavi ugostiteljstvom. Redakcija portala CAPITAL je kontaktirala Rosića kako bi dobili komentar, ali nije odgovarao na telefonske pozive.


Grad Banjaluka naprasno promijenio lokaciju

Manifestacija „Zimzobal“ bi trebala početi 1. decembra i ukoliko se ne nađe neko kompromisno rješenje postavlja se pitanje da li će se ona održati.


Ključni dio manifestacije su upravo kućice u kojima ugostitelji, ali i drugi zakupci, nude hranu i piće koji su uz druge sadržaje jedan od glavnih mamaca za posjetitelje ove manifestacije.


Za organizaciju „Zimzobala“ u ime Grada Banjaluka je zadužena Gradska razvoja agencije Banjaluka od čijeg direktora Nevena Stanića nismo uspjeli dobiti komentar jer nije odgovarao na pozive i poruke.


Iz Gradske uprave Banjaluka je nedavno saopšteno da će koncerti dvije regionalne muzičke zvijezde, Željka Samardžića i Lepe Brene biti održani kod sportske arena uz park „Mladen Stojanović“, umjesto na Trgu Krajine kako je i ranije planirano.


„Zbog izgradnje hotela „Palas“ i jednosmjernog odvijanja saobraćaja u našem gradu, sve koncertne aktivnosti biće prebačene na novi trg kod sportske arene, a posebno će biti okićen i park „Mladen Stojanović“, u okviru kojeg smo pripremili i „Zimzopark“, gdje vas takođe očekuje mnoštvo aktivnosti. Svi detalji i najave događaja u sklopu novogodišnjih manifestacija i „Banjalučke zime“ biće objavljeni blagovremeno na sajtu Grada“, poručili su iz Gradske uprave.


Inače, tenderskom dokumentacijom za organizaciju novogodišnjih koncerata koju je Grad Banjaluka ranije objavio bilo je precizirano da će se koncerti održavati na Trgu Krajine.

bottom of page