top of page

Banjalučki prevoznici formirali novi cjenovnik karata, traže sastanak sa Gradskom upravom

Uvažavajuči činjenicu da je u proteklom periodu došlo do visokog povećanja cijena dizel goriva prevoznici u gradu Banjaluka su u skladu sa važećim ugovorima formirali novi cjenovnik voznih karata i isti dostavili u Gradsku upravu Banjaluka te traže sastanak sa nadležnim, saopštili su prevoznici javnog gradskog i prigradskog prevoza na području grada Banjaluka.


,,Cijena goriva je enormno porasla u odnosu na cijenu po kojoj je formiran novi posljedni cjenovnik, sa tendencijom daljeg rasta. Pored rasta cijena goriva, rast cijena rezervnih dijelova, pneumatika i svih drugih parametara koji utiču na troškove rada i sa novim cjenovnikom dovodi u pitanje održivost samog javnog prevoza putnika u gradu Banjaluka", naveli su prevoznici u saopštenju

S obzirom na navedeno, oni očekuju hitnu reakciju nadležnih organa Grada, jer u ovim uslovima rada, kako kažu, upitno je koliko dana se može održavati javni prevoz putnika u Banjaluci.


,,Tražimo hitan sastanak preko vikenda, najkasnije do ponedjeljka, jer naše rezerve omogućuju rad nekoliko dana u ovim uslovima", dodali su prevoznici.

bottom of page