top of page

Banjalučki penzioneri poslali jasnu poruku Stanivukoviću: Traže hitnu isplatu po 100 KM pomoći

Više od 40.000 banjalučkih penzionera traži da im hitno bude isplaćeno po 100 KM jednokratne pomoći, odnosno da bude ispoštovana odluka Skupštine grada Banjaluka kojom je ovo predviđeno, izjavio je danas predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Zoran Uletilović.



“Nekorektan i ponižavajući je odnos gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića prema penzionerima, jer stopira isplatu. Bilo je rečeno da bi naknada trebalo da bude isplaćena u vidu potrošnje električne energije ali penzioneri su izričiti da im po 100KM bude isplaćeno na račune”, rekao je novinarima Uletilović.


Uletilović ističe da ne razumije da u budžetu Grada ima novca za koncerte I festivale, da se prave fontane i parkovi, a da sredstava nema za najosjetljivu kategoriju stanovništva kojima je ta pomoć vrlo značajna.


On je istakao da će penzioneri organizovati masovniji skup, ukoliko se ne ispoštuju njihovi zahtjevi, a koji su zakonom predviđeni.


"Gradovi u našem okruženju pomažu penzionerima, samo Banjaluka to ne radi. Pomoć grada ne dobijamo ni prilikom smrti penzionera, što je nedopustivo. Sa nama se niko ne treba igrati, jer to nismo zaslužili", dodao je Uletilović.


On kaže da su tražili sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem do sada šest puta, a da Stanivuković ni jednom nije reagovao na njihove zahtjeve za razgovorima.


Podsjećamo, osam mjeseci banjalučki penzineri čekaju na obećanih 100 KM. Iako je u decembru prošle godine na Skupštini grada usvojen amandman za pomoć penzionerima od 100 KM, isplata nije počela. Nezadovoljni penzioneri pitaju zašto Stanivuković ima novca za skupocjene koncerte, a nema za najstarije Banjalučane.


Nezadovoljstvo je došao da izrazi i penzioner Marko Ninković, koji je takođe pozvao Gradske vlasti da ispune svoje obećanje i sprovedu donesenu odluku.


“Penzioneri su u veoma teškoj situaciji, ova generacija je obezbjedila mladima mogućnost da uživaju. Sada je i nama potrebna pomoć”, poručio je Ninković.



bottom of page