top of page

Banjalučki penzioneri i dalje čekaju obećanih 100 maraka

Više od 42.000 banjalučkih penzionera i dalje čeka da im bude isplaćeno obećanih 100 KM, odnosno da bude ispoštovana odluka Skupštine grada kojom je ovo predviđeno, dok im iz Gradske uprave poručuju da će odgovoriti na njihove zahtjeve ukoliko budu realni.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka Zoran Uletilović rekao je za ,,Glas Srpske” da još nije došlo do sastanka sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, iako je prošlo deset dana otkako su zaprijetili protestima.


,,Poslali smo zvaničan dopis kabinetu gradonačelnika, međutim, nikakav odgovor još nismo dobili. Ukoliko nas ne pozovu na razgovor, penzioneri će da odluče o daljim koracima u vezi sa protestima'', rekao je Uletilović.


Uletilović ističe da je 100 KM odavno izgubilo na vrijednosti, jer je odluka o jednokratnoj pomoći penzionerima usvojena početkom ove godine.


,,S obzirom na rast cijena i inflaciju koja se dešava novac se izgubio, to je sada manje, a pogotovo za penzionere sa najnižim primanjima kojih ima oko 1.800. Moramo da uzmemo u obzir i one koji imaju penziju 290 KM, a to je 4.000 penzionera na području Banjaluke'', rekao je Uletilović.


Dodaje da penzionerima ovaj novac znači mnogo, jer pojedini penzioneri imaju mjesečna primanja od 242 do 296 KM. Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za ,,Glas Srpske” da će do sastanka između penzionera i predstavnika Gradske uprave doći u utorak.


,,Mislim da je ovo sve zloupotreba penzionerske populacije na način kako je sve SNSD predstavio i radio. Ne mogu govoriti unaprijed o problemima, ali vjerovatno ćemo razgovarati sa predstavnicima penzionera i vidjeti da li su zahtjevi realni, jer sve do sada što je urađeno nije prihvatljivo'', rekao je Kresojević.


,,Sve je smišljeno i urađeno kako bi se gradonačelnik Banjaluke isključio iz ovog problema. Mislim da ovi potezi govore o nepoštovanju dostojanstva penzionera'', rekao je Kresojević.


On je dodao da će Gradska uprava uraditi sve što budu mogli za najstariju populaciju Banjaluke.


Najstariji stanovnici Banjaluke devet mjeseci strpljivo čekaju izglasanu pomoć.


,,,Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je govorio da traži modalitete kako da se ispoštuje ova odluka gradske Skupštine, a penzioneri pomoć čekaju već devet mjeseci'' rekao je predsjednik gradskog Udruženja penzionera Zoran Uletilović.

bottom of page