top of page

Banjalučki penzioneri gube strpljenje: Skoro godinu dana čekaju obećanih 100 KM od Grada

Banjalučki penzioneri i dalje čekaju na novac koji je, kako tvrde, obećao gradonačelnik Draško Stanivuković.


FOTO: RTRS


Banjalučkim penzionerima još nije isplaćena jednokratna novčana pomoć od 100 KM za potrošnju električne energije, što pokazuje da obećanja gradonačelnika Draška Stanivukovića ostaju samo obećanja, izjavio je predsjednik Udruženja penzionera Banjaluke Zoran Uletilović.


"Penzioneri su najredovnije platiše i dojadilo nam je da molimo za nešto što je uredno odobreno i usvojeno, a neko neće to da ispoštuje", naveo je Uletilović.


Uletilović je rekao da je Udruženje 31. oktobra organizovalo druženje kojem je prisustvovalo 430 penzionera i gradonačelnik, koji je još jednom obećao da će 100 KM biti isplaćeno.


"Nažalost, ništa od toga. Na posljednjoj Skupštini grada bilo je riječi o ovome, a šta će dalje biti ne znamo jer nemamo povratne informacije", rekao je Uletilović.


Prema njegovim riječima, s obzirom na inflaciju, 100 KM više nije što je bilo, ali penzioneri očekuju da taj iznos bude isplaćen.


On je podsjetio da je penzionerska populacija protiv toga da se obećana jednokratna novčana pomoć isplati za potrošnju električne energije.


"Mi tražimo da se tih 100 KM uplati na pojedinačne račune penzionera", naveo je Uletilović, te dodao da u jednom domaćinstvu mogu da žive dva penzionera, pa se postavlja pitanje ko će dobiti tih 100 KM - jedan ili oba penzionera?


Govoreći o mogućnosti organizovanja protesta, Uletilović je istakao da o toj opciji nije bilo riječi, jer se penzioneri nadaju da će gradonačelnik ispuniti svoje obećanje.


On je rekao da je Skupština grada usvajanjem budžeta jednoglasno donijela odluku da se penzionerima isplati po 100 KM za potrošnju električne energije.


U Banjaluci trenutno živi 42.000 penzionera, koji čekaju da bude ispoštovana ova odluka.


Izvor: Srnabottom of page