top of page

Banjalučki odbornici konačno u klupama 25. oktobra

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić nakon današnjeg Kolegijuma poručio je kako neće doći do održavanja vanredne sjednice koju su zagovarali pojedini odbornici u Skupštini Grada. „Na inicijativu određenih odbornika po određenim tačkama dnevnog reda za koje su oni smatrali da su za vanrednu sjednicu Skupštine Grada, one nisu i takve stvari ne možemo prihvatiti“, kazao je Ilić.On dodaje kako će pomenute tačke biti razmatrane na narednoj redovnoj sjednici Skupštine Grada. Kako dalje navodi, nakon nedavno održanih izbora gradskoj administraciji će trebati određen period da se ponovo organizuje i nastavi sa normalnim radom te zbog toga Skupština Grada ne raspolaže sa potrebnim materijalom za rad.


„Sjednicu Kolegijuma zakazujemo za 13. oktobar, odnosno u četvrtak. U narednim danima će ti materijali, odnosno spisak pomenutih doći u Skupštinu Grada. Odnosno, ti materijali će fizički biti doneseni kako bi se isti mogli uručiti odbornicima. Saglasnost svih nas na Kolegijumu danas je da se naredna sjednica Skupštine Grada održi 25.oktobra s početkom u 9 časova“, nastavlja Ilić.


Ilić ističe kako je došlo do veće pauze Skupštine Grada te će se zbog toga pred banjalučkim odbornicima naći dosta posla.


„Razmatraćemo i o rebalansu budžeta, o velikom broju regulacionih planova, poslovnih prostora koje dajemo u zakup, ali i ostalih stvari koje su neophodne za normalno funkcionisanje Grada. Ideja Skupštine Grada je da se do kraja održe minimalno tri sjednice. One su potrebne zbog neophodnih dokumenata, kao što je rebalans budžeta i budžet za narednu godinu. Ukoliko bude potrebno održavanje vanrednih sjednica, mi ćemo to uraditi“, rekao je Ilić.


bottom of page