top of page

Banjalučki "Kaluđeri" u humanitarnoj misiji

Rukometni klub Kaluđer iz banjalučkog naselja Budžak i ove godine se uputio u humanitarnu misiju "Daruj za Božić", čiji je cilj pomoć višečlanim i socijalno ugroženim porodicama.
Kako se drugu godinu zaredom ne takmiče, grupi mladića, klubu i njihovim prijateljima, to nije bio problem da po ko zna koji put pokažu koliko veliko srce imaju i pomognu onima kojima je najpotrebnije da najveći hrišćanski praznik Božić dočekaju kako dolikuje.


– Ovo je peta jubilarna humanitarna akcija “Daruj za Božić” koju organizuje RK Kaluđer i već je prerasla, slobodno možemo reći u tradiciju – započeli su priču za Srpskainfo momci iz Kaluđera.


Akcija prikupljanja sredstava započela je 1. decembra, dok je završetak iste planiran je za 2. januar. Iz Budžaka ističu da je odziv sugrađana odličan.


– Trenutno stanje akcije 14.550 KM plus 7 uplaćenih pečenica, kiselina, kafa… Ove godine planiramo oboriti “rekord” od prošle godine, iako smo kompletirali spisak od 20 porodica, nastavi li akciji ići ovim tokom, proširićemo spisak, navode iz Kaluđera i podsjećaju sve one koji su zainteresovani na koje načine mogu uzeti učešće u akciji - naovde te dodaju:


- Za učestvovanje u akciji možete kontaktirati bilo koga od 40 članova RK Kaluđer, uplatiti na žiro račun ili podržati razne aktivnosti u sklopu akcije. Već smo imali humanitarno druženje u kafe “Po Lule Duvana”, RK Mladost je igrala humanitarnu utakmicu a u neđelju ŽRK Borac igra prvenstvenu utakmicu koja će biti i humanitarnog karaktera. Tu nije kraj aktivnostima, pošto već sljedeću sedmicu momci iz Pikado Klub Banjaluka organizovaće turnir u ime “Daruj za Božić”, tako da je stvarno dosta aktivnosti i sve možete pratiti na našem Fejsbuk/Instagram profilu!” – dodaju popularni Kaluđeri.

bottom of page