top of page

Banjalučki fotograf stigao do Praga: A tamo odjekuje ,,Vozi me na Pale”

Poznati banjalučki fotograf Nikola Tadić koji je ime, u najvećoj mjeri, izgradio na fotografijama vjenčanja kako u svom gradu, tako i širom BiH, ovaj put sa aparatom je stigao direktno na vjenčanje koje se održalo u Pragu.Tadić otkriva za BL portal da se na svadbi u češkoj prestonici slušala naša muzika, a posebno ga je nasmijalo kada je čuo pjesmu ,,Vozi me na Pale“.,,Mladoženja je rođen u Austriji, ali je porijeklom iz BiH, dok mlada dolazi iz Amerike.


Mladenci su izabrali Prag za sudbonosno DA, jer baš u tom gradu su se i upoznali. Igrom slučaja, blizak prijatelj mladoženje je iz Banjaluke, te im je predložio čovjeka koji radi za Nikon u BiH. Međutim, taj čovjek je preporučio mene, jer je smatrao da sam im za takvu vrstu fotografije najbolji izbor“, ispričao je Tadić za BL portal.


Mladenci su, na neki način, raspisali konkurs, jer su se prijavili fotografi iz Austrije, Češke, ali i Nikola Tadić. Ponuda banjalučkog fotografa im je bila najprimamljivija.
,,To je bila svadba od nekih 80 ljudi, na kojoj je bilo gostiju iz raznih dijelova svijeta. Kako je mlada iz Amerike dan prije vjenčanja imali su i probu, pa je djelovalo sve kao u filmu. Na probu vjenčanja došli su svi najbliži. Tačno se moralo znati ko i kada gdje ide, šta radi. To mi je sjajno bilo za vidjeti, a samim tim sam mogao znati tačno kada i gdje se mogu najbolje smjestiti da dobijem sjajne fotografije“, sa osmijehom priča Tadić.Banjalučki fotograf dodaje da je prizor bio savršen, jer je prostor gdje se vjenčanje održalo bio u baroknom stilu.


Vrlo brzo se vratio i našim stilovima, jer ga je opet dočekalo puno posla kod kuće. Nikola se ne žali, jer iz godine u godinu i na Balkanu vjenčanja postaju kao “pod konac”, pa ni fotograf ne smije da omane. Pošto radi ono što voli, a zbog fotografije se prije četiri godine pozdravio i sa poslom profesora geografije, sada mu je imperativ samo kvalitet.


Zahvaljujući svom radu već priznaje da ima još samo nekoliko slobodnih termina u ovoj godini.


Izvor: BL portal

コメント


bottom of page