top of page

Banjalučki Dom zdravlja povećava broj timova u kovid ambulantama

Više od stotine zaraženih svakodnevno broji Banjaluka. Sve više slučajeva sa respiratornim poteškoćama. U većini se radi o korona virusu. U Domu zdravlja apeluju na one koji su pozitivni na brzom testu da se jave u ambulante."To je najopasnije za širenje virusa na druga lica koja će se nalaziti u njihovoj blizini. Ako se otkrije na testu da je neko pozitivan, mora da dođe u ambulantu. Brojke iz dana u dan rastu. Ono što je svakako za nas posebno bitno jeste da se radi o blažim kliničkim slikama. Srednje-teške i teške kliničke slike imaju pacijenti koji su starije životne dobi i pacijenti koji imaju druge pridružene hronične bolesti", rekla je direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.


Očekivan je povećan broj zaraženih, kažu u UKC-u. Spremni su za mogući novi talas pandemije.


"Pacijenti su zbrinuti, radimo redovno testiranje. Očekujemo još veći talas, ali se nadamo da neće biti teških pacijenata, jer dosta stanovnika je i vakcinisano", rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.


Vakcinisani su više i zaštićeni. Kažu, to su obavili na vrijeme pa su mirne glave.


"Izgleda da će ponovo da zavlada, ali ne bojim se primio sam vakcinu".


"Vakcinisan, preležao, valjda neće ponovo", kažu građani.


Za sada nema preporuka za nošenje zaštitnih maski, ali i ta odluka će zavisiti od epidemiološke situacije. Doktori apeluju da građani izbjegavaju zatvorene prostore i masovna okupljanja.


bottom of page