top of page

Banjalučki Daun sindrom centar u Solunu


Banjalučki Daun sindrom centar doputovao je u Solun gdje će u periodu od 17. do 22. marta zajednički sa grčkim Daun sindrom centrom Grčke obilježiti 21. mart, Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom.U okviru obilježavanja ovog dana, danas je za članove Daun centra upriličen i svečani ručak kome je prisustvovala predsjednica Grčke Katerina Sakerolopulu, zajedno sa predsjednikom banjalučkog centra Zoranom Јelićem, predsjednikom grčkog centra Nikolaosom Zaimisem i šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelenom Јovanović.


Tokom petodnevne posjete, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, Grada Soluna, opštine Kalamarja i guvernata za Centralnu Makedoniju biće organizovane zajedničke aktivnosti, odnosno radionice ova dva centra, gdje će, između ostalog, članovi centra posjetiti i Zejtinlik - srpsko vojničko groblje u Solunu.


Grčkoj publici će 20. marta premijerno biti prikazan i film "Neki novi Brodvej", reditelja Denisa Bojića koji je nastao u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i Daun sindrom centra iz Banjaluke, a koji se bavi problemom socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom starijim od 18 godina.


Na Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom, 21. marta, ova dva centra potpisaće i memorandum o bratimljenju koji će doprinijeti jačanju bratskih odnosa dva naroda, ali i planiranju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

bottom of page