top of page

Banjalučke "Superbrke" prikupile više od 8.000 KM

Pod sloganom "Glancaj svoje kugle" neformalna grupa građana "Superbrke" devetu godinu zaredom uspješno je realizovala "Movember" u Banjaluci.Ovogodišnji "Movember" bio je u znaku slogana "Glancaj svoje kugle!", a na završnoj večeri, 30. novembra, u banjalučkom "Bowlingu" dodijeljena je nagrada "Filijev brk" i održana humanitarna aukcija portreta muškaraca sa brkovima, čiji je autor poznati fotograf Vedran Ševčuk Alf.


Sva sredstva prikupljena tokom prethodnog mjeseca donacija su za Mileta Tešića (44) iz Trna kod Laktaša, oca dvoje djece, koji je u teškoj materijalnoj situaciji, a pacijent je Klinike za onkologiju UKC RS.


Zahvaljujući mnogobrojnim partnerima, društveno odgovornim kompanijama i pojedincima prikupljeno je 8.219,92 KM. Takođe, od ovog iznosa biće izdvojeno i 500 KM za pomoć Dušanu Mariću, koji je prije nekoliko godina imao infarkt kičmene moždine i za njegovo liječenje je potrebno da se prikupi 17.000 evra.


"Hvala svima koji su se odazvali na ovogodišnji 'Movember' i koji su donirali humanitarna sredstva i tako postali dio velike banjalučke 'Movember' porodice! Takođe, u narednom periodu možete očekivati zvanično obilježavanje osnivanja Udruženja 'Superbrke' kojim ćemo na viši nivo podići naš rad na promociji muškog zdravlja tokom cijele godine, a ne samo u novembru", rekao je Zoran Šišić, jedan od organizatora akcije.


Ovogodišnji superbrka, ambasador "Movembera", odnosno dobitnik nagrade "Filijev brk" je Ognjen Marčeta, kojeg je žiri u sastavu glumac Duško Mazalica, koji je predsjedavao žirijem, dr Gordana Kecman i prošlogodišnji pobjednik David Šurlan jednoglasno proglasio najsuperbrkom za 2022. godinu.


Podsjećamo da je "Movember" internacionalna humanitarna kampanja koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje oboljelih od karcinoma testisa i prostate, ali i podizanje svijesti o važnosti samopregleda i preventivnih pregleda testisa i prostate za muško zdravlje.

コメント


bottom of page