top of page

Banjalučka policija pronašla oružje i nepoznatu biljnu materiju

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su danas N.P. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".


Policijski službenici nadležne policijske stanice, u Banjaluci u naselju Starčevica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršili su pretres stana i drugih prostorija, kao i pokretnih stvari koje koristi lice N.P. i tom prilikom pronašli i oduzeli više predemta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.


Policija je u pretresima pronašla vazušnu pušku, tri gasna pištolja, više komada municije različitog kalibra, vojni nož, improvizovanu kartonsku metu, te PVC vrećicu u kojoj se nalazi određena količina nepoznate biljne materije žute boje.


,,U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će protiv navedenog lica, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navode iz PU Banjaluka.

bottom of page