top of page

Banjalučka policija imala posla: U januaru riješeno više od 70 odsto krivičnih djela

Na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka u januaru je zabilježen manji broj krivičnih djela nego u istom mjesecu lani, evidentirana su 122 takva djela što je manje za 1,6 odsto, istaknuto je danas konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.Zamjenik načelnika Policijske uprave Dragan Ćibić rekao je da je ukupno riješeno 95 krivičnih djela ili 76,6 odsto, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljena su 33 krivična djela ili 53,2 odsto.


Načelnik sektora kriminalističke policije Jovan Stojičić rekao je da je prijavljeno 14 krivičnih djela protiv života i tijela i da je njihova rasvijetljenost 100 odsto.


U oblasti zloupotrebe droge otkrivena su tri krivična djela, zbog kojih su nadležnom tužilaštvu dostavljena tri izvještaja kojima su obuhvaćena tri osumnjičena lica, a zbog zloupotrebe opojne droge prekršajno su sankcionisana 32 lica.


Stojičić je dodao da su u oblasti privrednog kriminaliteta otkrivena četriri krivična djela i podnesena su tri izvještaja protiv četiri osumnjičena lica, a pričinjena je materijalna šteta od oko 48.000 KM.


Načelnik sektora policije Tihomir Cvijić rekao je da je u januara evidentirano 79 narušavanja javnog reda i mira i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.


U istom mjesecu evidentirano je 320 saobraćajnih nezgoda, što je manje za sedam odsto u odnosu na isti mjesec lani, kada su evidentirane 344 saobraćajne nezgode.


Policijska uprava Banjaluka uspješno je obezbijedila 32 javna okupljanja i 39 sportskih priredbi, od kojih jednu sa povećanim rizikom.

bottom of page