top of page

Banjalučanka spasila život ženi: Rekla mi je da će sama sebi presuditi

Danima je nepoznata žena tumarala i spavala po banjalučkim parkovima i plažama kraj Vrbasa. Dok su mnogi sve to ignorisali, Banjalučanka Nina Mihajlović Tahirović je ljudski reagovala i spasila jedan život.,,Djevojka mi je rekla da dolazi iz Bugojna. Naime, ja sam je ugledala kraj Vrabasa kako spava u malom šatoru, kupa se i tu pere veš. Dva dana sam joj prilazila, donosila hranu, a ona mi je govorila kako čeka svoj sudnji dan i da će sama sebi presuditi”, objašanjava Nina za BL portal.


Nakon tog, Nina se nije smirila dok uz pomoć društvenih mreža nije pronašla porodicu nesrećne djevojke, od kojih je saznala da je dugo traže i da su, spletom okolnosti, izgubili kontakt sa njom.


,,Sinoć je konačno sklonjena sa ulice, jer sam sa njenom porodicom pozvala Hitnu pomoć i policiju. Nakon toga, zbog vidljivo narušenog pisihčkog stanja, djevojka je smještena na odjel psihijatrije”, kaže Nina za BL portal i dodaje da je doktore začudila njena hrabrost da priđe nesrećnoj ženi, jer prema njihovom procjeni – može biti opasna po okolinu.


Ova humana Banjalučanka ujedno želi poslati poruku svim ljudima da se osvrnemo oko sebe, pomognemo kada možemo i da ne zaboravimo koliko znači lijepa riječ i ljudski gest.

Comentários


bottom of page