top of page

Banjalučanka prvi ženski FIBA sudija iz Republike Srpske!

Mia Dojčinović dobila je vrijedno priznanje, najveće u dosadašnjoj sudijskoj karijeri. Banjaluka i Republika Srpska dobili su prvog ženskog FIBA sudiju!Tom titulom može da se pohvali Mia Dojčinović, koja je ovog mjeseca učestvovala na treningu za nove sudije u Zagrebu, koji je na kraju rezultirao vrijednim priznanjem.


“U Zagrebu je od 5. do 8. septembra održan trening za nove FIBA sudije, gdje sam participirala ispred Bosne i Hercegovine, zajedno sa kolegema Hasanom Bajgorićem i Lukom Brekalo. Trening je sadržao predavanja koje su nam držali FIBA instruktori, treninge fizičke spreme i rad na terenu, sve kako bi nas što bolje spremili za novu sezonu i nove izazove”, istakla je za sajt KS RS Dojčinović, za koju je ovo najveći iskorak u sudijskoj karijeri.


“Košarka je vrlo dinamičan sport i sudije, kao dio igre, imaju velike odgovornosti na koje se moramo spremiti i konstantno raditi. Ovo je samo korak dalje, koji treba da opravdam i koji me motiviše za dalje. Osmijeh s lica ne silazi i čekam prvu nominaciju. Tata zna da je ovo za njega i da bez njega ne bih bila ovdje. Mnogo sam ponosna na snagu koju nosim i idemo dalje”, ističe ova Banjalučanka.


Podsjetimo, Republika Srpska je nedavno dobila i prvog ženskog košarkaškog trenera sa FIBA sertifikatom, a to priznanje pripalo je Ognjenki Jovičić iz Gradiške, piše Banjaluka.com

bottom of page