Banjalučanka poklonila perike pacijentima sa onkološkim oboljenjimaBanjalučanka Slavica Amidžić posjetila je danas Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske kako bi poklonima deset perika namjenjenih onkološkim pacijentima koji su zbog terapija izgubili kosu.


Svjesna činjenice da se radi o osjetljivoj populaciji pacijenata, Amidžić ističe da je ovakvim gestom htjela dati im mali znak pažnje i na neki način uvažiti ih.

„Svjesna sam činjenice da je riječ o osjetljivoj populaciji pacijenata, te sam danas posjetila Kliniku za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike. Važno je da im pokažemo da mislimo na njih i da smo im podrška na putu ozdravljenja", rekla je Slavica Amidžić.


Da je to veoma osjetljiva populacija te da im treba pružati podršku svakodnevno slaže se i načelnica Klinike za onkologiju prof.dr Zdenka Gojković.


,,Gubitak kose kod onkoloških pacijenata jedan je od najtežih i najemotivnijih trenutaka. Tada njihova borba sa teškom bolešću postaje vidljiva njima samima i njihovoj okolini i neophodna im je snaga da nastave svoju borbu. Ponosni smo na gospođu Slavicu Amidžić i zahvaljujemo joj se od srca na ovom humanom gestu i podršci. To je podsticaj da se naši pacijenti bore još snažnije”, kaže Gojković.