Banjalučanka Kristina Mlinar odnijela pobjedu na Međunarodnom Universong festivalu

Banjalučanka Kristina Mlinar pobjednik je ovogodišnjeg Međunarodnog Universong festivala pop muzike koji je priredila „Organizacija evropskih muzičkih festivala ORFEUM“ iz Španije.


Impozantan međunarodni žiri od 18 članova, sastavljenih od uglednih muzičkih i estradnih imena, kompozitora, producenata, kulturnih i javnih radnika, dodijelio joj je najveći broj bodova. Drugo mjesto osvojila je Franciska Martins iz Portugala, a treće Vanesa Sivi iz Poljske.


Osvajanjem Grand prix festivala, Kristina je na najbolji način opravdala povjerenje „Slovenskog kulturnog centra“ iz Banjaluke koji ju je kandidovao za ovu prestižnu muzičku manifestaciju.


Kristina Mlinar izrazila je zadovoljstvo povodom ovog velikog priznanja, koje će joj, kaže, biti motivacija da nastavi da radi i da se takmiči u budućnosti.


,,Presrećna sam i iznenađena najnovijom nagradom, jer je konkurencija bila izuzetno velika. Učestvovali su vrlo talentovani i pjevački izgrađeni mladi umjetnici iz brojnih zemalja: Kuba, Malta, Portugal, Španija, Ekvador, Italija, Ausrija, Poljska, Mađarska, Bugarska … Imam veliku želju da nastupim na „Slavjanskom bazaru“ u konkurenciji odraslih i da ponovo osjetim draž tog velikog festivala za koji me vežu najljepše uspomene iz djetinjstva. Za sada pretežno snimam obrade koje su dosta slušane u regionu, ali namjeravam u bliskoj budućnosti da se više posvetim originalnoj muzici'', izjavila je ona.


Kristina je ovom nagradom ostvarila pravo i dobila poziv da učestvuje na sljedećem festivalu koji će se u organizaciji „Orfeuma“ održati na Kanarskim ostrvima, ukoliko to epidemiološke prilike budu dozvolile.


Kristina Kiki Mlinar je širom Republike Srpske poznatija po djevojačkom prezimenu Ivanović i po nekad popularnoj dječijoj muzičkoj emisiji „Kiki šou“ emitovanoj na Radio-televiziji Republike Srpske. Tada je imala 12 godina, a danas je student završne godine master studija na Muzičkom konzervatorijumu „Giuseppe Tartini“ u Trstu. U dosadašnjoj muzičkoj karijeri osvojila je više domaćih i međunarodnih priznanja u konkurenciji violinista i vokalnih solista. Predstavljala je 2007. godine Bosnu i Hercegovinu na „Slavjanskom bazaru“ u Vitebsku (Bjelorusija) koji važi za jedan od najvećih festivala umjetnosti u svijetu i osvojila treće mjesto u kategoriji mladih od 8 do 14 godina.