Banjalučanin prevaren od strane Stanivukovića: "Moj posao dobila bliska prijateljica Milade Šukalo"


VIDEO


Banjalučanin Boris Zorić je više od godinu dana volontirao u Odjeljenju za omladinu, sport, kulturu i zdravstvo u Gradskoj upravi Banja Luka gdje je kasnije prema riječima gradonačelnika Stanivukovića trebao dobiti stalni posao što se nije desilo jer je na njegovo mjesto došla izvjesna Marija Babić za koju je čuo da je veoma bliska s Miladom Šukalo.Zorić ni danas nije dobio jasno obrazloženje zašto je neko drugi dobio radno mjesto koje je njemu obećano od strane Stanivukovića.


„Od svega obećanog sam samo dobio niz obmana od gradonačelnika Draška Stanivukovića koji se u to vrijeme pojavljivao u Domu omladine i na preporuku upravnika i potpisnika obećao da će me zaposliti u Domu bez obzira kojoj političkoj opciji pripadam, da on samo cijeni čovjeka i njegov trud, ali se na kraju ispostavilo sve kao pusto obećanje“, rekao je Zorić.Zorić je formalno ugovorno volontirao u Gradskoj upravi od 10.marta.2020 do 10. marta.2021 god, mada, kako navodi, ostao je da radi i do početka juna mjeseca 2021. godine.


„U toku mog rada u Domu omladine, koje je nerijetko izlazilo iz okvira mojih ugovornih obaveza u smislu trajanja radnog vremena, dakle prekovremeno, rad vikendom, rad u međusmjenama i drugoj smjeni, devedeset odsto mog boravka provedeno je u tim smjenama. Ugovorom je definisano drugačije radno vrijeme i to radnim danima od 08-16 časova. I pored izlaska iz domena poslova koje sam obavljao van moje struke, pored moga truda i zalaganja koje mogu da potvrde tadašnji saradnici na čelu sa upravnikom Doma omladine i tadašnjom potpisnicom odjeljenja Danijelom Kajkut, dobio sam samo niz obmana od gradonačelnika Stanivukovića“, naglasio je Zorić.


Zorić dodaje i da je 30. marta 2021.dobio poziv iz Ljudskih resursa Gradske uprave da prikupi dokumenta za ulazak u radni odnos od kojeg nije bilo ništa, gdje je bio uveden samo u dodatne troškove papirologije koja je u ovom slučaju bila veliki udar na njegov kućni budžet jer je Zorić rođen u Sarajevu u koje je morao otići po dio dokumentacije.


„To uopšte nije bilo jeftino imajući u vidu saznanje da nisam imao nikakva primanja i morao sam da uzimam od roditelja koji su penzioneri, veoma stari i bolesni ljudi sve u pretpostavci da ću dobiti taj posao i makar privremeno nam olakšati životnu situaciju“, navodi Zorić.


Obrazloženje gradonačelnika Zorić nikada nije dobio. Neposredno prije konkursa za navedeno radno mjesto u Domu omladine prilikom Stanivukoviće posjete istom Zorić mu je postavio nekoliko pitanja. Šta je sa njegovim slučajem i zašto nije dobio obećano radno mjesto i da li ima smisla da se prijavi na konkurs, od Stanivukovića je dobio odgovor da se prijavi, ali da je već najvjerovatnije odlučeno o prijemu na to radno mjesto. Stanivuković, kako navodi Zorić, je naveo kako im treba osoba koja će biti menadžer Doma omladine i koja će raditi za platu od 2000 KM.


Zorić se i pismenim putem obratio gradonačelniku Stanivukoviću te je tom prilikom zatražio susret sa njim ali bezuspješno, što se može vidjeti na sljedećem dokumentu:
„Stanivuković mi je rekao da se ja strpim i da će se već nešto naći za mene, što je meni bilo prekretnica da napustim Dom omladine početakom juna 2021. Uvidjevši da od mog posla nema nista, iako sam tri mjeseca radio dobrovoljno preko ugovorne obaveze i slušao raznorazne obmane od tadašnjih bliskih saradnika, te da sačekam do konkursa kako ću proći na istom što se naravno nije desilo“, zaključio je Zorić, koji se ogradio od optužbi upućenih bivšim saradnicima za koje sumnja da su od strane Stanivukovića bili izmanipulisani kao i on.